Paluu Tasmaniaan

Viidentoista vuoden tauon jälkeen laskeutuminen Hobartin lentokentälle nosti jo valmiiksi kyyneleet silmiin. Voi taivas miten ihanaa olla täällä! Vietin vuoden 2003 Australian Tasmaniassa vaihto-oppilaana ja kävin yksityistä katolista Guilford Young Collegea. Vuosi oli huikea ja niin olivat paikatkin.

Read More
Ruuhkaa Great Ocean Roadilla

Samalla kun kokoamme reittisuunnitelmiimme nähtävyyksiä toisen perään, olemme huomanneet, ettemme suinkaan ole suunnitelmiemme kanssa ainoita. Great Ocean Roadin kaltaiset must-nähtävyydet kun tulvivat kiinalaisia, japanilaisia ja eurooppalaisia turisteja. Autoineen, busseineen, oppaineen, eväineen, vessataukoineen ja selfietikkuineen.

Read More
Satu / Happytrails.fiComment
Asuntoautolla Australiassa

Viikon Gold Coast -makoilun jälkeen nappasimme asuntoauton alle ja suuntasimme tienpäälle. Pohdimme etukäteen kovasti Uuden-Seelannin ja Australian osalta majoitusta ja liikkumista - vuokrataanko pikkuauto ja AirBnBt, vanha kunnon reissupaku vai iso ja helppo asuntoauto.

Read More
Satu / Happytrails.fiComment
Hiekkakakkuja Gold Coastilla

Aurinkorasvat kainaloon ja rannalle! Leikimme viikon turisteja Australian Gold Coastilla ja päätimme aloittaa visiitin hiekkakakkuoperaatiolla. Sen verran aloittelijoita aurinkomatkailijoita ollaan, että aloitettiin rakentaminen aivan liian kuivalle hiekalle, joten ämpäri kainaloon ja vettä kantamaan.

Read More
Satu / Happytrails.fiComment
Maatilamatkailua Christchurchissa

Miten olisi maatilamatkailu ponivarsojen kanssa? Nyt kun lyhensimme Uuden-Seelannin osuuttamme ja ajomatkaa, jäimme muutamaksi päiväksi hengailemaan etelä-saaren itärannikolle ennen Australian lentoja. Varasimme majoituksen pieneltä maatilalta Christchurchin lähistöltä ja haastattelimme isäntäväkeä paikallisesta maataloudesta ja toimeentulosta.

Read More
Lapsiperhe autossa

Olimme suunnitelleet reissullemme kaksi autoilukohdetta - Uusi-Seelanti ja Australian itärannikko. Uudessa-Seelannissa meidän piti ajaa 25 päivän aikana pohjois-saaren Aucklandista pienen lenkin kautta etelä-saaren Christchurchiin, jatkaa sieltä Australian Gold Coastille ja ajaa 16 päivässä alas Melbourneen, josta lentäisimme vielä viikoksi Tasmaniaan. Päivämatka olisi siis 200km joka toinen päivä.

Read More
Kouluvierailu Fijillä

Kaivamme usein aamupalan jälkeen Aavan koulukirjat esiin ja teemme pari sivua matikkaa, äikkää tai ympäristöoppia ennen päivän leikkejä. Niinpä innostuimme heti, kun saaremme Barefoot Kuata Islandin isäntähahmo Semi kysyi, haluaisimmeko käydä läheisessä kylässä vierailulla ja tervehtiä koulun oppilaita.

Read More
Vegaani lapsiperhe Tokiossa

Suurkaupungithan ovat ruokailijan paratiiseja, mutta olin kyllä täysin unohtanut, kuinka lihapitoista ruokaa Japanissa syödäänkään. Kun nälkäisenä tulee kiukku, pitää ruokailut miettiä erityisen hyvin, etenkin kun mukana on vegaani ja lapset.

Read More
Matka alkaa!

Nyt se koittaa - kahden vuoden odotuksen jälkeen, meidän reissu on alkanut. Mulla oli pyhä tarkoitus kirjoitella lähdön lähestyessä jos jonkinlaisia postauksia, mutta kuten jälkiviisaana voi todeta, viimeiset viikot olivat todella hektisiä. Pakkausta, siivousta, pakkausta ja siivousta.

Read More