#Mökkielämää

HappyTrails.fi

Miltä nyt sitten on tuntunut asua mökillä?

Vaikka viime talvesta jäi päällimmäisenä mieleen pakkanen, pimeys ja valtavan korkeat hanget, se oli samalla paras talvi pitkään aikaan - ei loskaa, ei tuulta, eikä harmautta, vaan pakkasauringossa helmeilevät hanget ja lumesta taipuvat puunoksat. Viime talvena opin myös, mitä tarkoittaa talvipukeutuminen. Vaikka pakkasta oli välillä niin paljon, että käsi jäätyi kiinni saunan ovenkahvaan ja crocsit terassilauteisiin, saattoi päivällä ulkoilla aamusta iltaan, kunhan pukeutui Michelin-ukoksi. Ja jos laittoi miehensä kengät, alle mahtui kahdetkin villasukat jalkoja lämmittämään. 

Elämänmuutospäätöstä tehtäessä mökillä ei ollut kaivoa, vaan olimme varautuneet vastasyntyneen kanssa käyttöveden kantamiseen avannosta, liedellä keittämiseen ja nyrkkipyykkäykseen. Siis ulkohuussin ja 14 kilometrin juomaveden hakumatkojen lisäksi. Kauppa-auto tulisi onneksi tienvarteen aina lauantaisin. Ulkohuussi on pysynyt, mutta syksyllä mökille rakennettiin kaivo, joten nykyisin päärakennukseen tulee juomakelpoista juoksevaa vettä ympärivuotisesti. Tästähän tulikin helppoa!

Lapsethan tunnetusti viihtyvät ulkona niin kauan, kun tekemistä ja seuraa riittää. Aurasimme yhdessä luistinradan jäälle, pelasimme jääkiekkoa, pidimme luistelukoulua ja jäädiskoja sekä teimme makkaranpaistoretkiä niemenkärkeen. Kun katuvaloja ei ollut, oppi adaptoitumaan luonnonrytmiin. Ulkoilu tapahtui valoisan aikaan, sillä pimeällä on todella pimeää. Paitsi kuutamolla. Vettä joimme enemmän aamupäivällä, sillä valoisalla on paljon kivempaa mennä ulos pakkaseen pissalle, kun yöllä yksin pimeässä. Helppo juttu viimeisillään raskaana! Aamun alkuverryttelyksi saattoi tehdä lumityöt tai kävellä 1,5km päähän hakemaan postin.  

Myös esikoisen kotieskari on lähtenyt hyvin käyntiin. Harjoittelemme matikkaa leikkimällä kauppaa, äidinkieltä kirjoittamalla kavereille kirjeitä ja maantietoa tutkimalla tulevaa reissukarttaa. Aina en osaa vastata, miten spagetti voi tulla nenästä tai mistä maailma on saanut alkunsa, mutta onneksi on Google. Olemme myös sopineet tulevan kotikoulun tukiopettajan kanssa ekaluokan etenemisestä ja portfoliosta. Aava jää siis reissun ajaksi kotikouluun suorittamaan ekaluokkaa.

Käymme kylillä kerran viikossa ja vastasyntyneen kanssa ne yhdistetään usein neuvolakäynteihin ja muihin vastaaviin. Elämä omassa kuplassa on ihanaa, eikä mökkihöperyys ole vielä ainakaan alkanut häiritä.

Syys-lokakuussa lähdemme sitten reissuun. Siihen asti nautitaanhan Suomen kesästä, joka on ainakin alkanut lämpimästi!

-Satu

HappyTrails.fi
HappyTrails.fi
HappyTrails.fi
HappyTrails.fi
HappyTrails.fi
HappyTrails.fi
HappyTrail.fi

Lue lisää

SatuComment