Minne matkustetaan?

blog_1.jpg

Vaikka elämä täällä mökillä on suhteellisen stressitöntä, niin jotenkin olemme onnistuneet kehittämään itsellemme muutaman harmaan hiussuortuva sen ympärille − mihinkäs me nyt oikeastaan lähdetään ensi syksynä?

Vaikka tarkoitus ei ole suunnitella ja aikatauluttaa tulevaa seikkailua valmiiksi, vaan pikemmin kulkea tuulen mukana, mihin ikinä se kuljettaakaan. Paradoksaalisesti samaan aikaan ei tunnu järkevältä kaivaa kuoppaa itselleen lähtemällä matkaan täysin ilman suunnitelmiakaan. Etunenässä siksi, että halvimmat lennot myydään yleensä aiemmin, kun aivan viime hetkellä. Tämän lisäksi meillä on seikkailulle muutamia reunaehtoja, jotka vaikuttavat etenemiseen - joko tiedostaen tai alitajuisesti. 

blog_8.jpg

REUNAEHTOJA...

  1. Malaria ja muut vakavammat uhkatekijät. Pienimmän seikkailijan ollessa lähtöhetkellä 6kk, emme halua tunkea itseämme alueille, joissa tarvitsee säikähtää jokaista hyttysen ininää ja oksan rasahdusta. Moni on kotiinsakin elonsa päättänyt, joten täysin pumpulissa emme matkaa tule tekemään, mutta pahimmat riskialueet ovat nou-nou.

  2. Vesi ja aurinko. Vähän isompi seikkailijamme puolestaan odottaa pääsyä loputtomaan kesään, joten olemme luvanneet lähteä tropiikista liikkeelle ja jättää kulttuuri- sekä urheilupainotteiset kohteet matkalla myöhemmäksi (esimerkiksi Nepal).

  3. Alkuperäisyys, luonto ja ihmiset. Nämä tekijät ovat meidän vanhempien toivelistan kärjessä. Tuskin marcopolomaista seikkailua voi lasten kanssa täysin tehdä, mutta pyrimme yleensä työntämään nokkamme mieluummin kantaväestön pariin, kuin turisteille kohdennettujen palveluiden äärelle.

  4. Budjetti. Tapamme matkustaa on maltillinen, eli arvostamme enemmän repun pakkaamista eväillä, kuin joka iltaista fine dining -kokemusta uusimassa trendiravintolassa.

  5. Aika. Otamme mieluummin valitun position hieman pidemmäksi aikaa haltuun, kuin säntäilemme ympäriinsä paikkamerkintöjä keräilemässä.

blog_2.jpg

Mihin?

Hakusessa on tässä vaiheessa vain menolento paikkaan X, josta on hyvä jatkaa eteenpäin oman fiiliksen ja tuntemuksien mukaan. 

Mahdollisia lähtöpisteitä:

  1. Bali ei ole järin originelli, mutta kovin moni yllä olevista reunaehdoista täyttyy tässä vaihtoehdossa. Myös sijainti Aasian "toisella" laidalla antaa avoimet kortit liikkumiseen suuntaan jos toiseen.

  2. Sri Lanka kiinnostaa sekä sijaintinsa että muidenkin puitteiden puolesta. Sieltä olisi myös mahdollisuus ottaa pikainen revanssi aiemmin peruuntuneesta Malediivien-seikkailusta (eri tarina, josta kenties lisää myöhemmin).

  3. Camino De Santiago on jokerikortti, joka kummittelee vuosi vuodelta takaraivoissamme. Joutuisimme viivästyttämään veden äärelle pääsyä, mutta toisaalta voisimme lähteä hieman aiemmin matkaan (rokotusteknisten seikkojen vuoksi).

Huom: Ylläoleviin paikkoihin on tarjolla jutun kirjoittamisen hetkellä ok-hintaisia lentoja.

Olisiko sulla heittää jotain hyvää aloituslokaatiota meille, tai kommentteja yllä oleviin? Tyyli vapaa, mutta parhaiten meidät tavoittaa joko viestillä yhteystiedot-sivun kautta, tai Instagram-kommentein. 

HappyTrails!

-Jere
 

Liite:
THL: Maanosakohtaiset kartat alueista, joille malarian lääke-ehkäisyä suositellaan

blog_4.jpg
blog_7.jpg
 

SatuComment