Yksi rinkka, 100 tavaraa

Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen

Mahtuvatko neljän ihmisen vuoden tavarat yhteen rinkkaan? Sen aiomme selvittää seuraavien viikkojen aikana. Seitsemän viikkoa lähtöön ja meillä alkaa tavara-ahdistus. Istumme päivästä toiseen vertailemassa pyyhkeiden kokoa, painoa ja imutehoa, pyykinpesuaineen tehokkuuksia ja latureiden johtoja. Tavaraa tulee paljon ja jatkuvasta optimoinnista on tullut jo toinen ammatti.

Yksi suurimmista kysymysmerkeistä olivat matkarattaat. Aluksi olin varma, ettemme sellaisia tarvitse, ja kannamme Kaislaa (reissun lähtiessä 6,5kk) Tulan Free to Grow -rintarepussa. Nyt kesän +32'c helteillä tosin pyörsin pääni aika nopeasti ja päädyimme armottoman vertailun ja testiajojen jälkeen Baby Joggerin City Toureihin. Ne mahtuvat lentokoneessa käsimatkatavaroihin, ja säilyvät siten todennäköisemmin myös ehjinä. Kirjoitan joskus täyspitkän arvostelun näistä, sitä kun parissa viikossa oppii varsinaiseksi matkarattaiden asiantuntijaksi!

Rantamekot ja bikinit eivät paljoa tilaa vie, mutta mitä muuta tarvitaan? Onko marraskuussa Uudessa-Seelannissa sen verran vielä viileää, että tarvitaan pitkät housut? Entä jos tuulee ja sataa? Näen jo sieluni silmin, miten kiroan niitä kuoritakkeja, joita tulemme turhaan kantamaan mukana. Toisaalta mitkä ovat todennäköisyydet, ettemme kohtaisi yhtään kylmää sadepäivää?

Ja sitten takaisin niihin pyyhkeisiin. Oletko koskaan kuullut Hamam-pyyhkeistä? No minä en ainakaan ollut, mutta etsin juuri sellaisia: isoja huiveja, jotka ovat kevyitä, menevät pieneen tilaan, joita voi käyttää pyyhkeenä, piknik-vilttinä, mekkona, huivina jne. Nyt olen kolme päivää selannut netistä kaikki mahdolliset Hamamit läpi ja olen päästäni pyörällä. Miten voi olla mahdollista, että voimme myydä lähes koko 77m2 rivaripäädyn tavarat noin vaan, mutta sitten yksien pyyhkeiden ostamisesta tulee auton ostamiseen verrattava työtaakka? 

Eikä sillä, ollaan aina oltu Jeren kanssa kovia optimoimaan kaikessa - täydellisen hinta-laatu-suhteen etsiminen saattaa johtaa siihen, että kävelemme koko päivän pitkin Tokiota nälissämme, sitä täydellistä ruokapaikkaa etsiessämme. Nyt kahden lapsen kanssa olisi viimeistään aika oppia tekemään suoria päätöksiä, mutta kuten pyyheoperaatio on opettanut, siihen on vielä matkaa. 

Ja sitten vielä koira, auto, rokotukset ja matkavakuutukset. Siinä onkin ohjelmaa tuleville päiville.

Happy Trails,

-Satu

PS. Lensin eilen Dronen ensimmäistä kertaa puuhun ja se tipahti näyttävästi maahan. Pienen testiajon jälkeen kaikki näyttää kuitenkin olevan kunnossa, mutta potkurien turvakaaret taitavat sittenkin tulla rinkkaan mukaan!

Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen Baby Jogger City Tour
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen Baby Jogger City Tour
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Mavic Air (2018) ja tarpeeseen tulleet turvakaaret

Mavic Air (2018) ja tarpeeseen tulleet turvakaaret


Lue lisää

SatuComment