Auto myyty ja koira hoidossa

Se on nyt myyty!

Se on nyt myyty!

10v chihuahuaherra Cruz

10v chihuahuaherra Cruz

Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen

Välillä mietin ollaankohan me ihan hulluja. Kun hevosen ja kodin myymisestä on toivuttu, nyt piti luovuttaa koira hoitokotiinsa ja myydä auto. Ihan pelkän reissun takiahan me ei kaikesta luovuta, vaan toiveena on suurempikin elämänmuutos. 

Mutta hei, nyt olemme virallisesti täysin velattomia! Auto oli rahoituksella hankittu ja samalla kun maksoimme sen pois, kuittasin loput opintolainastakin. Hip hei!

Katselin tehtävälistaa ja se alkaa näyttää aika tyhjältä. 

Auto - done. Myimme X-trailimme liikkeeseen, vaikka yksityisillä markkinoilla siitä olisi varmasti saanut paremman hinnan. En uskonut kenenkään vaivautuvan Rautalammin metsiin sitä koeajamaan, lähimmälle asfaltille on puolen tunnin matka ja luovutusaikataulussa ei ollut meidän puoleltamme kauheasti joustovaraa. Saimme autoliikkeestä pariksi viikoksi laina-auton käyttöömme ja pakko myöntää, että olishan meille tuollainen vanhempi ja pienempikin auto aikoinaan riittänyt. Mutta silloin oli eri elämäntilanne.

Koira - done. Mummu kertoi työkaverilleen 10 vuotiaasta chihuahuaherrastamme Cruzista, he ihastuivat ensinäkemältä ja niinpä koiralle löytyi hoitokoti yllättävän helposti. Cruzista luopuminen oli kyllä henkisesti kova pala, enkä vieläkään voi uskoa, että kukaan ei syö pudonneita ruuantähteitä keittiön pöydän alta. Edes nakkeja. Etsimme lähtökohtaisesti kotia vuodeksi, mutta mikäli uusi hoitoperhe siihen ihastuu, voi Cruz jäädä loppuelämän eläkekotiin. Ja niin se taitaa nyt jäädäkin, sen verran rakastuneita ovat. Viime viikolla käytimme Cruzin vielä hammashuollossa ja rokotettavana. Matkabudjetti on nyt 539€ ohuempi. Lisäksi koira on vielä meidän omistuksessa ja vakuutukset ovat meidän nimissä. Niistä tulee noin 600€ kulu vuodessa. 

Passit - done. Lisäksi otamme ylimääräisiä passikuvia mukaan viisumeita varten. 

Vakuutukset - done. Lopulta otimme OP Pohjolasta vakuutukset 4hlölle ja 8 000 eurolle matkatavaroita. Hinta noin 1 400€, paitsi jos otamme vielä kuolin- ja invaliditeettivakuutuksen, hinta nousee 1700 euroon. Tästä tulossa oma postaus.

Kotikoulu - prosessissa. Käymme ensi viikolla opettajan kanssa läpi miten hoidamme kotikoulun. Feeniksin kautta voisi käydä itsenäisesti verkko-opintoja, mutta haluan jotain kirjoja mukaankin, jotta ekaluokkalaisen hienomotoriikka kehittyy. 

Rokotukset - prosessissa. Viimeisetkin rokotusajat on varattu ja rokotteet tilattu. Lue lisää täältä

Luottokortit - tekemättä. Pitää pohtia minkälaisia varakortteja tilaamme ja miten turvata selusta, jos kortit kopioidaan tai reput varastetaan. Todennäköisesti monta korttia, joissa kaikissa tonnin luottoraja. 

Lennot ja majoitukset - hyvällä mallila. Alun lennot on varattu ja Japanin, Fidjin ja osittain Balin majoitukset varattuna. Mummu tulee jouluksi Balille meitä moikkaamaan, joten otettiinkin hienommat villat tällä niille viikoille. Aussien ja Uuden-Seelannin autot pitäisi vielä varata, majoituksia otetaan sitten lennosta. Australiassa menemme viikoksi Sadun vanhan vaihto-oppilasperheen luokse Tasmaniaan. Reittisuunnitelman voit lukea täältä. Tuosta eteenpäin mennään sitten fiiliksen mukaan. 

Hammaslääkärit ja silmälasit - done. Vauvan neuvolat ja muut lääkäriajat on myös hoidettu. 

Ja koti nyt meni jo syksyllä 2017. Vielä pitäisi myydä ylimääräiset lastenrattaat ja viedä vauvan ja Aavan vanhat vaatteet HOPElle. Polkupyörä jätettiin mökille odottamaan seuraavaa polkijaa. 

Eli paljon on tehty ja viimeisiä viedään. Välillä alkaa tulla jo turnausväsymys, kun elämästä on tullut yhtä projektijohtamista, mutta näin sunnuntai-iltaisin pitää olla iloinen siitä, ettei tarvitsekaan lähteä ajamaan neljää tuntia kohti Helsinkiä. Kuukauden päästä heräämme jo Tokiosta.

Happy Trails,

Satu & Jere

PS. Jos törmäät Jyväskylässä pyöreään ruskeaan chihuahuaan, jolla on toinen korva rutussa, kertokaa terveisiä!

Melontaretkeltä Kalajavuoren kupeesta

Melontaretkeltä Kalajavuoren kupeesta


Lue lisää

MökkielämääSatuComment