Haisnorklausta Fijillä

Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen

Tokio purkissa ja tiistaina illalla hyppäsimme tavaroinemme Fiji Airwaysin koneeseen. Saavuimme Fijille keskiviikkona aamulla ja ikkunasta odotti lohduton näky - harmaa kaatosade vaakatasossa. Säätiedotus lupasi samaa koko viikolle ja hetken ehdin jo säikähtää, näinköhän selvitään hengissä jollain pikkusaarella ukkosmyrskyjen syötävänä.

Keskiviikkona aamulla hyppäsimme laivaan ja parin tunnin matka Barefoot Kuata Islandille. Onneksemme perillä odotti porottava aurinko ja huomasimme, että säätiedotus menee kyllä aina pieleen tämän saaren kohdalta.

Pysähdymme Kuata Islandille viikoksi ja nyt voi jo sanoa että ollaan lomalla. Ensimmäiset salasanat on unohdettu ja nahka poltettu. Vauvasta on tullut koko saaren lellikki ja minä aina salaa upotan sitä käsidesiin ja huolehdin parhaani mukaan hygieniasta.

Sunnuntaina rohkaistuin kokeilemaan snorklausta haiden kanssa. Noin 20min venematkan päässä on WWF:n ja kylän yhteistyössä ylläpitämä korallipoukama, johon pääsee snorklaamaan. Turvallisuudenhakuisena halusin tietysti tsekata paikan ennen, kuin päästän Aavan mukaan. Tuulinen venematka säikäytti aluksi, mutta perillä oli loistavat näkymät. Vajaa 20 pikkuhaita uiskentelivat ympyrää ja parasta oli voittaa oma jännityksensä.

Oma mukavuusympyrä kasvaa niin että sattuu, mutta sitähän täältä reissusta tultiinkin hakemaan. Ja nyt ollaan kuitenkin vielä helpoissa kohteissa.

Ihanaa myös tavata paljon uusia ihmisiä ja kuulla heidän tarinoitaan. Happytrailsin käyntikortit ovat tulleet tarpeeseen, mutta meillä pitäisi olla pieni taskukirja, johon tiivistäisimme jokaisen ihmisen tarinan muistiin.

Ensimmäisen kahden viikon oppina - mene rohkeasti kohti jännittäviä juttuja, vaikka siinä hetkessä tekisi mieli kääntyä ympäri <3

Happy Trails,

Satu

Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
SatuComment