Ihana kamala Bali

Happytrails.fi Bali Ubud Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Satu Olkinuora-Valkonen Bali Ananda Cottages
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen Canggu Bali

Olin kuullut Balista paljon - niin hyvää, kuin huonoa. Suurin osa ihmisistä ylistää paratiisisaarta joogaopettajineen ja smoothiebowleineen. Siksi ehkä laskeutuminen Balille oli pienimuotoinen järkytys.

Muurahaiset vilisevät pöydällä, gekko vaanii torakkaa kylpyhuoneessa, yksisilmäiset riutuvat kulkukoirat tekevät hiljaista kuolemaa kadulla auringon paahteessa ja liikennettä ei voi sanoin kuvailla. Tätä kaikkea on Bali. Viikon jälkeen luovutat liikenteen suhteen ja alat etsiä pieniä porrastettuja polkuja, joihin skootterit eivät pääse. Iltaisin joogastudiolla meditaatiotunnilla kurkkaat salaa silmäluomien alta ja kynttilät ja auringonlasku saavat sinut kyyneliin. Vitsit että on kaunista. Gekko kakkaa reidelle ja vierustoveri kuorsaa pystyssä. Alkaa naurattaa. Teeskentelet ettet kuule, sehän on hänen mediaationsa.

Suomalaisena sitä on tottunut siisteyteen ja puhtauteen. En edes tajunnut, että olemme aina matkustelleet lähinnä siisteissä kohteissa - Japani, New York, Italia ja niin edelleen. Ehkä siksi kaikki tuo roskaisuus iskee vasten kasvoja. Canggu on täynnä trendiravintoloita, mutta tienpientareet haisevat niin pahasti mädäntyneelle kaatopaikalle, että pidätät hengitystä. Rannalla haluat laittaa kengät takaisin jalkaan, koska et halua tietää mihin astut.

Alkuun olin vihainen. Olin vihainen turismille, olin vihainen matkabloggaajille, jotka vääristelevät totuutta, olin vihainen itselleni, kun olin langennut tähän ansaan.

Kuukautta myöhemmin ja useita euroja köyhempänä löysin kuitenkin rauhan. Aloin nähdä kauniita niittyjä, hymyileviä paikallisia. Löytää rauhallisia polkuja ja olla välittämättä kaupustelijoista ja kerjäläisistä. Aloin sulkea pois kaiken sen kärsimyksen, jota ympärilläni näen. Tämähän onkin ihana paikka! Auringonlasku ja vegaanit trendiravintolat alkavat voittaa minut puolelleen. Samalla kun itse rentouduin, minut valtasi suru. Nytkö olen virallisesti yksi niistä 5 miljoonasta vuosittaisesta turistista, jotka lentävät tänne vesipulloineen ja kertakäyttövaippoineen ja kieltäytyvät näkemästä ongelmia jalkojensa juurella.

En vieläkään tiedä mitä ajattelen Balista, mutta tiedän, että olen oppinut paljon. Olen oppinut vastuullisuudesta, turismista, ekologisuudesta, yhteiskuntarakenteista, sosiaalisesta mediasta ja sen kiiltokuvahypetyksestä. Niistä siististi rajatuista kuvista, joita tämäkin postaus on täynnä. Koska tekee vaan niin pahaa kuvata riutuvia katukoiria.

Ehkä vuonna 2019 somen trendiksi nousee aitous.

Viimeinen majapaikkamme oli täydellinen lapsiperheen pako todellisuudesta uima-altaineen ja aamupaloineen. Lähdettyämme kuskimme laittaa meille illalla viestiä. Täydellinen ajoitus, tulivuori on purkautunut ja syöksee savua Ubudiin. Illalla emme ehkä olisi enää päässeet lentoon.

Happy Trails,

-Satu

Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen Bali
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen Bali ricefields
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen Bali

Lue lisää

Satu3 Comments