Lapsiperhe autossa

Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen

Olimme suunnitelleet reissullemme kaksi autoilukohdetta - Uusi-Seelanti ja Australian itärannikko. Uudessa-Seelannissa meidän piti ajaa 25 päivän aikana pohjois-saaren Aucklandista pienen lenkin kautta etelä-saaren Christchurchiin, jatkaa sieltä Australian Gold Coastille ja ajaa 16 päivässä alas Melbourneen, josta lentäisimme vielä viikoksi Tasmaniaan. Päivämatka olisi siis 200km joka toinen päivä.

Periaatteessa ihan tehtävissä, latasimme ekaluokkalaiselle Risto Räppääjän äänikirjoja ja meille kaikkea Tommy Hellstenistä Maarit Kallioon. Ajoimme aamupäivällä ensimmäisen satasen ja iltapäivällä toisen. Vauveli nukahtaa helposti autoon, mutta menettää hermonsa kun herää. Silloin pysähdytään, satoi tai paistoi.

Ensimmäisellä viikolla Uudessa-Seelannissa satoi lähes jatkuvasti. Olimme varautuneet kylmään, mutta emme näin kylmään. Kevyen varustuksen takia emme voisi kuitenkaan mennä vuorille vaeltamaan ja autossa ikkunat huurussa istuskelu tuntui sillä hetkellä huonolta idealta. Niinpä hieman hetken mielijohteesta aikaistimme Australian lentoja kahdella viikolla. Missasimme Uuden-Seelannin etelä-saaren kiertoajelun, mutta saamme enemmän hengailua Australiassa.

Tarinan opetus? Kaikki aina kysyvät, minkälaista on matkustaa lasten kanssa. No tällaista. Kahdestaan olisimme voineet kantaa lämpimämpiä vaatteita mukanamme, oltaisiin suunniteltu muutamia pidempiä vaelluksia ja menty rohkeammin epämukavuusalueelle. Kahdestaan kestäisimme pidemmät automatkat ja vesisateet, myöhäiset illat tai huonot ruokailut. Mutta lasten kanssa sitä haluaa ottaa rauhallisemmin. Kai me sittenkin ollaan vähän mukavuusaluematkailijoita. Mutta jos jostain olen iloinen, saamme enemmän rauhallista hengailua. Sitähän me tulimme hakemaan.

Toinen opetus: liika vapaus vaikeuttaa päätöksentekoa. Periaatteessa mehän voidaan mennä ihan mihin halutaan. Vaikka lentää suoraan Vietnamiin, tai vaikka Italiaan. Sekin on tosi kiva paikka. Tulee melkeinpä syyllinen olo.

Viimeiset päivät Uudessa-Seelannissa ovat olleet meille kuitenkin armollisia. Plus 20’c ja kirkkaansininen taivas. Ihana fiilis ja kaikilla parempi mieli.

Happy Trails,

Satu

Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen

Lue lisää

SatuComment