Luontoa Phillip Islandilla

IMG_2193.JPG
IMG_2173.JPG
IMG_2170.JPG

Pysähdyimme muutamaksi päiväksi Phillip Islandille ennen Melbournea ja Great Ocen Roadia. Varasimme liput neljään eri luontoaktiviteettiin ja täytimme jääkaapin nopealla ruualla. Tästä tulee kivaa!

Ensimmäisenä suuntasimme tutustumaan koaloiden elämänrytmiin Koala Conservation Centerille, josta laitoinkin jo aiemmin kuvia blogin puolelle. Churchill Island Heritage Farmilla pääsimme tutustumaan paikalliseen maatalouteen ja tilan eläimiin. Jäimme juttelemaan pitkäksi aikaa paikallisten maanviljelijöiden kanssa lammasteollisuudesta, ruuan tuottajahinnoista ja kestävästä tulevaisuudesta. Vierailumme vain vahvisti jo aiemmin todettua: ostetaan paikallista ja mahdollisimman suoraan tuottajalta.

Nobbies Arctic Centre johdatti valaiden ja antarktiksen maailmaan. Valaiden, haiden ja pingiivien maailmaan tutustuessamme saimme hyvin etukäteisfiilistä illan pingviinien maihinnousua varten.  

Auringon laskiessa suuntasimme saaren kärkeen, vedimme kaikki mahdolliset vaatteet niskaan ja kääriydyimme rantahiekalle vilttien sekaan. Puolen tunnin odottelun jälkeen rantavedessä alkoi käydä kuhina - pikkupingviinit alkovat pailailla mereltä ja kiiruhtivat pieninä porukoina hämärän turvin pesilleen. Valitettavasti, mutta ymmärrettävästi, pingviinejä ei saanut kuvata, etteivät valot sekoita niiden sisäistä navigaattoriaan. Ihana kokemus välillä vaan istua ja olla.

Viimeisenä päivänä lähdimme ajamaan hyvillä fiiliksillä - luonto ja eläimet ovat selvästi meidän juttu ja siitä pitää muistaa pitää kiinni.

Happy Trails,

Satu

Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
IMG_2231.JPG
IMG_2183.JPG

Lue lisää

SatuComment