Malesian katutaidetta

Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
20190116-DSC04663.jpg

Singaporen jälkeen matkamme jatkui rajan yli Malesiaan. Koska itärannikolla ja sen suosituilla snorkaussaarilla oli monsuunikausi, etenimme länsirannikkoa pisin Penangista Kuala Lumpuriin. Penangin George Town on tietysti tunnettu katutaiteestaan, joita liettualainen taiteilija Ernest Zacharevic maalasi vuonna 2012. Alkuperäiset muraalit kuvaavat paikallista kulttuuria ja elämää ja polkupyörän selässä kikattavat lapset on yksi tunnetuimmista. Sittemmin katujen varsille on ilmestynyt toinen toistaan hienompia taideteoksia ja ripaus kaupallisia mainosmaalauksia. 

Kiertelimme kartta kädessä taideteoksia, kehuttuja kahviloita, ravintoloita ja kauniita moskeijoita aamusta iltaan. Illan laskeuduttua kaduilla soi moskeijoiden rukouskutsuja ja lauluja.

Keinuvien lasten muraalien viereiseltä sivukujalta löysimme äärimmäisen söpön pikkukadun, jossa paikalliset käsityöläiset ja taitelijat myivät luomuksiaan. Nappasimme ensimmäisenä päivänä Sew Cuddlyn huivin mukaamme, mutta koska käyttäjiä olisi ollut enemmän kuin huiveja, kävimme seuraavana päivänä hakemassa muutaman lisää.

Kaiken kaikkiaan todella ihastuttava (siis Aasian mittakaavassa, eli sopivasti sekava ja kaaottinen) vanha kaupunki taideteoksineen ja kahviloineen. Jos joskus suunnittelet vierailua, etsi käsiisi esite, jossa kerrotaan katukauppojen arkkitehtuurista ja historiasta. Eri rakennustyylien bongailu taideteoksien metsästyksen lomassa oli hauskaa koko perheen viihdettä.

Happy Trails,

Satu

Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
SatuComment