Paluu Tasmaniaan

Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Tasmania Sandy Beach Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Tasmania Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen

Viidentoista vuoden tauon jälkeen laskeutuminen Hobartin lentokentälle nosti jo valmiiksi kyyneleet silmiin. Voi taivas miten ihanaa olla täällä!

Vietin vuoden 2003 Australian Tasmaniassa vaihto-oppilaana ja kävin yksityistä katolista Guilford Young Collegea. Vuosi oli huikea ja niin olivat paikatkin. Teimme retkiä Freycinet National Parkiin, Wineglass Bayhyn, Maria Islandille, Hastings Cavesille ja moniin muihinkin paikkoihin. Samoja paikkoja kiersimme nyt perheeni kanssa.

Vietimme pari viikkoa vanhan vaihto-oppilasperheeni luona Hobartin tuntumassa. Lapset olivat innoissaan isosta talosta, leluista, eläimistä ja leikkiseurasta. Voiko enempää pyytää?

Aika Tasmaniassa meni kuin siivillä. Kiertelimme vanhoja tuttuja nähtävyyksiä, kävimme katsomassa vanhaa kouluani ja moikkaamassa kavereita. Iltaisin jaoimme tarinoita siitä, mitä viidentoista vuoden aikana olikaan tapahtunut. Aika paljon. Tasmania on noussut matkailijoiden tietoisuuteen ja leirintäalueita ja AirBnb’tä on noussut joka paikkaan. Asuinaluetta ympäröivä Coal Valleyn viinialue kukoistaa ja mekin vietimme päivän kierrellen muutamilla alueen kymmenistä viinialueista. Vitsit miten mahtavaa!

Tasmania on yksi niistä paikoista, joissa voisin kuvitella asuvani. Yhdistelmä Suomea, Uutta-Seelantia ja Australiaa. Helppo, moderni, mutta silti mahtavat näkymät.

Listasimme Jeren kanssa eräänä iltana kaikkien aikojen parhaita majapaikkojamme ja pohdimme, mikä tekee niistä niin erityisen. Lopputulos on tilan avaruus ja näkymät. Emme tarvitse paljoa tilaa, mutta kodin tulee olla siisti, täynnä ikkunoita ja avarat näkymät joka suuntaan. Sitä odotellessa!

Siihen asti, Happy Trails,

Satu

Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen Tasmiania Coal Valley Vinyard
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen Tasmania Hobart Mt Wellington
Happytrails.fi Tasmiania Olkinuora-Valkonen

Lue lisää

SatuComment