Paluu kotiin

Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen

Saako reissun jättää kesken? Sitä minäkin pohdin tammikuussa Kuala Lumpurin huoneistohotellin 23. kerroksessa, katsellessani alas öiseen kaupunkiin. Olimme olleet reissussa neljä kuukautta ja sovittua lomaa oli puoli vuotta vielä edessä. Mutta me halusimme kotiin.

Olimme satsanneet tähän reissuun paljon - säästimme pari vuotta, myimme kotimme ja inventoimme omaisuuttamme. Muutimme mökille, pidimme kotikoulua ja suunnittelimme matkareittejämme.

Aloitimme matkan Tokiosta, jossa metsästimme täydellisiä vegeraameneita. Fidjillä snorklailimme haiden kanssa, Uudessa-Seelannissa yövyimme lammasfarmilla, ajoimme Australian rannikkoa asuntoautolla, kiersimme Tasmanian viinitiloja, joogasimme Balilla, ihmettelimme Singaporen shoppailijoiden määrää, valokuvasimme Penangissa katutaidetta ja Kuala Lumpurissa Petronas Towerseja. Lopulta kun saavuimme Sri Lankalle, jossa kiertelimme tuktukilla teeplantaaseja, matkustimme kuuluisalla vuoristojunalla ja bongailimme elefantteja luonnonpuistossa, tuli sellainen olo, että nyt olemme nähneet tarpeeksi. Reissaaminen on kuin shamppanjaa - tosi hyvää ja pirskahtelevaa, mutta liian suurina annostuksina, liian pitkään, alkaa tulla paha olo.

Niinpä päätimme pysähtyä ja pohtia uudelleen - puoli vuotta lomaa edessä, mitä haluaisimme tehdä? Haluaisimmeko viettää sen Aasiassa kierrellen, lentää Italiaan ihastelemaan viinitiloja vai lämmitellä pihasaunaa mökin rauhassa? Olimme jo oppineet tässä vaiheessa, miten tärkeää on löytää paikka, jossa lapset saavat leikkiä vapaasti ja vauva saa syödä huolettomammin. Niinpä päätimme jatkaa matkaa Italiaan, mutta piipahtaa ensin mökille nauttimaan keväthangista ja pakkaamaan uudet tavarat rinkkoihin.

Varasimme liput helmikuuksi Suomeen, ostimme koko jengille sukset ja teroitimme luistimet. Nautimme keväthangista, kävimme laskettelemassa ja pulkkamäessä. Tuli maaliskuun loppu ja Italiaan lähdön aika. Mutta meidän ei tehnyt enää mieli lähteä.

Mielessä kävi monta kertaa, olemmeko epäonnistuneet. Mutta ei, reissu oli todella hauska ja kokemusrikas. Vauhdikas ja elämyksellinen. Mutta onhan täällä Rautalammin mökillä niin mahtavaa, että eihän täältä halua pois.

Nyt lämmitämme pihasaunaa ja kolaamme takatalven lumia pihalta. Kevät tekee tuloaan ja me nautimme ajattomuudesta. Ah, ihanaa olla kotona <3

Happy Trails,

Satu

Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
SatuComment