Perheenä matkustaminen

Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen

Fijillä ollessamme tutustuimme paljon uusiin ihmisiin ja opimme paljon sekä muista ihmisistä, mutta myös itsestämme. Hymyilevä vauva kainalossa on helppoa jutella uusille ihmisille, kun iloisesti jokelteleva vauva rikkoo jään. Yleensä keskustelun runko on aika samanlainen - mistä olet tullut, mistä olet kotoisin, mihin menossa ja minkälainen on elämäntarinasi. 

Yllättävä osuus tulee tässä: lähes kaikki tapaamamme sinkut tai nuoret pariskunnat ovat olleet todella iloisia nähdessään meidät. Siis perheen. Moni kertoo pelänneensä, että lasten myötä elämä on supermarketin ja päiväkodin välissä ja ovat todella iloisia, kun kuulevat lapsiperheen matkustavan. 

Tottakai myönnämme heille heti alussa, että perheenä matkustaminen on erilaista - kymmenen päivän Fiji-reissulla päätimme majoittua yhdelle saarelle ja purkaa laukut kattavan island hoppingin sijaan. Ja Uudessa-Seelannissa pakettiauton sijaan majoitumme muutaman päivän setteinä AirBnb:ssä. Ja kun joku on väsynyt, nälkäinen, kylmissään tai kipeä, kiukku tulee varmasti, olet tropiikissa tai et.

Perhematkustamisen stressitesti tulee tässä: olette lähdössä aamulennolla klo 8.45 Fijiltä Uuteen-Seelantiin. Päätätte mennä aamulla ajoissa kentälle, hoitaa laukut ruumaan ja mennä sitten aamupalalle. Hyvä niin, mutta klo 6.15 check-inissä käy ilmi, ettette pääse lennolle, koska teillä ei ole vielä viisumia haettuna seuraavaan kohteeseen (Australia), eikä menolippua takaisin koti-Suomeen. Vaihtoehtoja on muutamia: joko yritätte itse saada nopeasti viisumin lentokenttä-wifillä, maksatte parisataa euroa lentoyhtiölle viisumihakemuksesta ja toivotte Ausseista nopeaa vastausta, ostatte lentoliput kotiin tai ostatte uudet lennot Fijiltä Uuteen-Seelantiin. Nälkä, hermostuttaa ja kiireentuntu, Siinä kauniisti sanottuna testataan stressinsietokykyä. Noh, saimme viisumit ja pääsimme koneeseen.

Kasvukipuja tulee kaikille, olit paratiisisaarella tai et. Silti olen tosi iloinen, että uskalsimme satsata perheeseemme ja lähteä reissuun testaamaan tiimitaitojamme. Yhdessäolon takiahan tänne lähdettiin!

Happy Trails,

Satu

Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen
Happytrails.fi Olkinuora-Valkonen

Lue lisää

Satu1 Comment